Koronavírus – Ki mentesül és ki nem az adófizetés alól?

koronavírus

Irodánk ügyvédei egy szakmai együttműködés keretében különböző jogterületeken nyújtanak jogi segítséget a Credit Management Kft. követeléskezeléssel és faktorálással foglalkozó cég, valamint a partnerei részére, továbbá rendszeresen jelentkeznek hasznos cikkekkel a Credit Management folyamatosan frissülő szakmai blogjában.

A koronavírus felbukkanása Magyarországon sok kis- és középvállalkozás működését hozta nehéz helyzetbe, hiszen igen komoly bevételkiesésekkel és költségtöbbletekkel kell szembenézniük. A Kormány eddig két gazdasági segélycsomaggal próbálta megoldani a kialakult helyzetet, azonban mostanra egyértelműen látszik, hogy a likviditási gondok nem csupán a kiemelt ágazatokat érintik. A gazdasági segélycsomagok által bevezetett adójogi változásokat dr. Budai Norbert ügyvéd foglalta össze az alábbi cikkben:

https://www.creditmanagementkft.hu/jogikisokos_blog_1011.html

A jelen helyzetben a vállalkozások vezetőinek a feladata a működés átszervezése, a költségek csökkentése és a munkarend átalakítása, hiszen az elkövetkező hónapok során jelentős visszaesésekre lehet számítani. Minél felkészültebben éri vállalkozását a válság, annál nagyobb eséllyel fogja tudni átvészelni. Ha úgy érzi, hogy ezeken a területeken segítségre volna szüksége, úgy forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolat