Koronavírus: kormányzati mentőöv a szolgáltatók részére

Koronavírus

Mint, ahogyan arról korábban beszámoltunk, irodánk ügyvédei, dr. Treer Ferenc Mór, dr. Smitnya Sándor és dr. Rák Balázs csatlakoztak a Billingo online számlázó szolgáltatás szakértői csapatához. Az együttműködés keretében különböző jogterületeken nyújtanak szakmai segítséget a szolgáltatás felhasználói részére, és rendszeresen jelentkeznek hasznos cikkekkel a Billingo szakértői blogján.

A Miniszterelnök hétfő délutáni sajtótájékoztatóját követően március 23-án éjfélkor megjelentek a Kormány rendkívüli jogrendben hozott újabb gazdaságvédelmi intézkedéseiről szóló rendeletei, amelyek számos újabb intézkedéseket hoztak, amelyek a magyar vállalkozók megsegítésére szolgálnak.

A legfontosabb információkat Dr. Treer Ferenc foglalta össze az alábbi cikkben:
https://www.billingo.hu/blog/olvas/koronavirus-mentoov-a-szolgaltatoknak

Bízunk benne, hogy a Kormány intézkedései számos vállalkozásnak nyújtanak segítséget a járvány miatti gazdasági visszaesésé túléléséhez. Ez azonban nem mentesíti a vállalkozások vezetőit a működés átszervezése, a költségek csökkentése és a munkarend átalakítása alól, hiszen az elkövetkező hónapok során jelentős visszaesésekre lehet számítani. Minél felkészültebben éri vállalkozását a válság, annál nagyobb eséllyel fogja tudni átvészelni. Ha úgy érzi, hogy ezeken a területeken segítségre volna szüksége, úgy forduljon hozzánk bizalommal.