Koronavírus – Valóban felfüggesztésre kerültek a végrehajtások?

Koronavírus - Valóban felfüggesztésre kerültek a végrehajtások

Irodánk ügyvédei egy szakmai együttműködés keretében különböző jogterületeken nyújtanak jogi segítséget a Credit Management Kft. követeléskezeléssel és faktorálással foglalkozó cég, valamint a partnerei részére, továbbá rendszeresen jelentkeznek hasznos cikkekkel a Credit Management folyamatosan frissülő szakmai blogjában.

A Kormány a koronavírus járvány elterjedése következtében kialakult veszélyhelyzetre tekintettel számos olyan lépést tett, amely a legnagyobb nehézségekkel küzdő vállalkozásokat és magánszemélyeket támogatja. Az intézkedések közé tartozik a végrehajtási eljárások felfüggesztése is, amelyet a 57/2020 (III. 23.) Kormányrendelet vezetett be. Röviden összefoglalva, a kormány felfüggesztette a végrehajtási eljárások során alkalmazott eljárási cselekmények egy részét, és a kilakoltatásokat, a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére. Az alábbi cikkben dr. Budai Norbert ügyvéd sorra veszi a Kormányrendelet legfontosabb rendelkezéseit:

https://www.creditmanagementkft.hu/jogikisokos_blog_1012.html

A jelen helyzetben a vállalkozások vezetőinek a feladata a működés átszervezése, a költségek csökkentése és a munkarend átalakítása, hiszen az elkövetkező hónapok során jelentős visszaesésekre lehet számítani. Minél felkészültebben éri vállalkozását a válság, annál nagyobb eséllyel fogja tudni átvészelni. Ha úgy érzi, hogy ezeken a területeken segítségre volna szüksége, úgy forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolat