Követeléskezelési megoldások

A vállalkozások számára manapság az egyik legnagyobb problémát a követeléseik kezelése, behajtása jelenti, amely sok esetben igen körülményes, és főként időigényes procedúra. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy ügyvédi praxisunk során az az általános tapasztalatunk, hogy a hitelező követelés kialakulását követően minél később fordul a követelések kezelésében járatos specialistához, úgy az adósi oldalon annál több idő áll rendelkezésre a meglévő – a tartozás megfizetésére alkalmas – vagyon „kimentéséhez”.

Az ügyfeleinkkel történő előzetes egyeztetés alkalmával felmérjük a releváns körülményeket, úgy mint, a követeléskezelés célja, a követelés mértéke, fennállásának ideje, az adóssal kapcsolatos tudnivalók, emellett pedig ismertetjük azokat a jogi megoldásokat amelyek a követelés eredményes behajtását hivatottak szolgálni.

A követelés körülményeitől függően ügyfeleink részére a fizetési meghagyásos eljárás, és a felszámolási eljárás megindítására teszünk javaslatot. Az egyes követelések körülményeihez leginkább megfelelő jogintézmény kiválasztása kardinális kérdés, ugyanis a különböző megoldások eltérő költséggel és időigényességgel bírnak. Irodánk számára fontos, hogy a körülményeknek leginkább megfelelő, a lehető leggyorsabb, a legeredményesebb megtérülést szolgáló megoldást találja meg az Ügyfelek számára.

A fentiekben ismertetett hitelezői oldal képviselete mellett Ügyvédi Irodánk természetesen az adósi oldalon történő hatékony jogi képviseletet is elvállalja, mind magánszemélyek, mind gazdasági társaságok részére.