Mit tudunk a hitelmoratóriumról?

hitelmoratóriumról

Mint, ahogyan arról korábban beszámoltunk, irodánk ügyvédei, dr. Treer Ferenc Mór, dr. Smitnya Sándor és dr. Rák Balázs csatlakoztak a Billingo online számlázó szolgáltatás szakértői csapatához. Az együttműködés keretében különböző jogterületeken nyújtanak szakmai segítséget a szolgáltatás felhasználói részére, és rendszeresen jelentkeznek hasznos cikkekkel a Billingo szakértői blogján.

2020. március 19. napján hatályba lépett a 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet, amely – egyéb gazdaságot érintő intézkedések mellett – a magánszemélyek és a gazdasági társaságok terheit csökkentő hitelmoratóriumról is tartalmaz rendelkezéseket.

A hitelmoratóriumról szóló legfontosabb információkat dr. Treer Ferenc Mór foglalta össze az alábbi cikkben:
https://www.billingo.hu/blog/olvas/minden-amit-a-hitelmoratoriumrol-tudni-lehet

Bízunk benne, hogy a Kormány intézkedése számos vállalkozásnak nyújt segítséget a járvány miatti gazdasági visszaesésé túléléséhez. Ez azonban nem mentesíti a vállalkozások vezetőit a működés átszervezése, a költségek csökkentése és a munkarend átalakítása alól, hiszen az elkövetkező hónapok során jelentős visszaesésekre lehet számítani. Minél felkészültebben éri vállalkozását a válság, annál nagyobb eséllyel fogja tudni átvészelni. Ha úgy érzi, hogy ezeken a területeken segítségre volna szüksége, úgy forduljon hozzánk bizalommal.