Segítség az adósoknak – a végrehajtási eljárásokat érintő gazdaságvédelmi intézkedések

segítség

Mint, ahogyan arról korábban beszámoltunk, irodánk ügyvédei, dr. Treer Ferenc Mór, dr. Smitnya Sándor és dr. Rák Balázs csatlakoztak a Billingo online számlázó szolgáltatás szakértői csapatához. Az együttműködés keretében különböző jogterületeken nyújtanak szakmai segítséget a szolgáltatás felhasználói részére, és rendszeresen jelentkeznek hasznos cikkekkel a Billingo szakértői blogján.

Magyarország Kormánya újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket hozott a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásainak a csökkentése és kezelése érdekében. Az új rendelkezések egyebek mellett a bírósági végrehajtás szabályainak módosítására vonatkoznak.
Az ezekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat Dr. Rák Balázs ügyvéd foglalja össze a Billingo szakértői blogjában, az alábbi cikkben:
https://www.billingo.hu/blog/olvas/segitseg-az-adosoknak-a-vegrehajtasi-eljarasokat-erinto-gazdasagvedelmi-intezkedesek?fbclid=IwAR3f-xHX0G69zkvDa3R7fLvN9YmeGmgA1OqXY9_VkpuMLGiEthHCo2hNgIk

Bízunk benne, hogy a Kormány intézkedései számos vállalkozásnak nyújtanak segítséget a járvány miatti gazdasági visszaesésé túléléséhez. Ez azonban nem mentesíti a vállalkozások vezetőit a működés átszervezése, a költségek csökkentése és a munkarend átalakítása alól, hiszen az elkövetkező hónapok során jelentős visszaesésekre lehet számítani. Minél felkészültebben éri vállalkozását a válság, annál nagyobb eséllyel fogja tudni átvészelni. Ha úgy érzi, hogy ezeken a területeken segítségre volna szüksége, úgy forduljon hozzánk bizalommal.