Munkatársaink

Dr. Budai Norbert

Dr. Budai Norbert

Együttműködő partner

2012-ben szerzett diplomát a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán „Summa Cum Laude” minősítéssel. Ezt követően a Bánáti Ügyvédi Irodában helyezkedett el ügyvédjelöltként, ahol lehetősége volt az elmúlt évek szinte valamennyi nagy jelentőséggel bíró gazdasági bűncselekményével kapcsolatos büntetőeljárásban aktív szerepet vállalni, és azokból olyan tapasztalatokra szert tenni, melyekre Magyarországon csak meglehetősen szűkszámú büntetőjoggal foglalkozó ügyvédi irodánál lehetséges. Ebből következően egyik kiemelt szakterülete a gazdasági bűncselekmények (költségvetési csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, csalás stb.).

Kiemelt szakterületei közé tartozik még a kábítószerrel és az új pszichoaktív anyagokkal kapcsolatos bűncselekmények. Ügyvédi praxisa során számos ilyen típusú ügyben látott már el védői tevékenységet az ország különböző pontjain lévő büntetőeljárásokban, amelyek során megismerte az országszerte alkalmazott bírói gyakorlatot, és azon védekezési stratégiákat, melyek felhasználásával lehetséges a kábítószerrel kapcsolatos ügyek eredményes kezelése.

A kiemelt szakterületei mellett a büntetőjog hatálya alá tartozó összes területen teljes körű jogi szolgáltatást nyújt az ügyfeleinek.

Fontosnak tartja szakmai tudásának folyamatos frissítését, így kiemelt jelentőséget fordított a 2018. július 1. napján hatályba lépő új büntetőeljárási törvény megismerésére.  Ennek keretében kiemelten foglalkozott az új büntetőeljárási törvény egyezséggel kapcsolatos rendelkezéseivel, és ennek eredményeképp már több eljárásban is közreműködött olyan egyezség megkötésében, amely mind az ügyészség, mind az ügyfele számára kedvező végkifejletet eredményezett.

A magyar mellett angol és német nyelven beszél.

Szakterületek